October 10, 2023

Elem

Dragi donatori, în timpul campaniei de strângere de fonduri pentru Maria-Magdalena am primit un mesaj de la mama lui Elem, băiețelul care suferă de aceeași boală cruntă- retinoblastom.

Vă rugăm să faceți cunoștință cu povestea sa și să-l primiți cu tot atâta dragoste și căldură ca și pe ceilalți copilași ce am reușit să-i salvăm.

“Numele meu este Elem Severin. M-am născut pe 22.02.2022 - data care întotdeauna îi face pe oameni să zâmbească, când văd pașaportul meu.

La doar trei luni, mami și tati au observat ceva foarte ciudat, în ochiul meu stâng , din pură întâmplare.

RMN-ul a arătat că în ochiul meu se producea o revoluție mare, și când am mers pentru prima investigație în Elveția, revoluția avea un nume - Retinoblastom.

Retinoblastomul - este cancer la ochi. Dimensiunile tumorii erau mari, de tip D-E. Iar părinții mei au luat decizia pentru mine să urmez tratamentul la Lausanne, Elveția, în două clinici, HOJG și CHUV. În prima clinică, profesorul Francis Munier are grijă de ochii mei: măsoară tumoarea, îi cere să plece, argumentează de ce este necesar să plece și tot așa. Astfel, în clinica de-alături, în CHUV, în urma investigațiilor, mi-au fost administrate 4 cursuri de chimioterapie. Două generale, pe care le-am suportat bine, cu excepția faptului că la a doua am avut trombocitopenie și, deoarece nu existau trombocite la spital în acel moment, mi s-a făcut o transfuzie de sânge și plasmă.

Și două chimioterapii arteriale. Chimioterapia arterială este o chestie magică, un microcateter este introdus prin artera piciorului - o mașinărie care transportă injecții către ochi. Prima a mers bine, dar a doua nu la fel de bine. Corpul meu a respins acea mică mașinărie și a creat un tromb, care a călătorit în creierul meu și mi-a cauzat ceva disconfort și convulsii. Am stat în unitatea de terapie intensivă timp de 4 zile. După aceea, mi s-a dat aspirină și anticonvulsivante timp de patru luni.

După un an de tratamente și investigații, tumora revine. Mama spune că s-a întors să ne învețe să pierdem, astfel încât să putem învăța să ne ridicăm și să câștigăm. Tata spune că oamenii se schimbă doar atunci când se confruntă cu boală sau moarte. Îi Cred pe ambii, ei vorbesc despre aceleași lucruri doar în moduri diferite. Sunt atât de amuzanți și cred că mă iubesc atât de mult încât scriu acest mesaj.

Urmez o serie de tratamente, investigații, crioterapie, etc. și nu mă las învins. Sunt ca un mic Făt-Frumos ce luptă cu balaurul… din ochi…

Acum este nevoie de strângere de fonduri pentru a prelungi tratamentul în Elveția. Suma e mare, de 150 000 €. Dar nu mă sperie ea, sunt sigur că alături sunt mulți oameni cu sufletul frumos.

Cineva îi spuse odată mamei, că “este nevoie de un sat întreg ca să crești un copil” și probabil a avut dreptate - ce ne facem noi acum, fără ajutorul vostru?!”

Sursele de donare cu mențiunea “Elem”:
paypal.me/invingemsma

Beneficiar: Asociația Învingem SMA
Banca Transilvania
RON:RO40BTRLRONCRT0566150301
EURO:RO87BTRLEURCRT0566150301
USD:RO91BTRLUSDCRT0566150301
GBP: RO45BTRLGBPCRT0566150301
SWIFT: BTRLRO22XXX

Donație online: https://invingemsma.com/doneaza
Vă mulțumim!
 

SHARE

SEND TO

Latest News

Alte noutăți...